Фотографите за Лефкада

Щастливи сме, че толкова фотографи любители са пътували и каякарствали с нас. Всеки от тях разказва истории по различен начин. Ние пък често си ги разглеждаме и „препрочитаме“. А тъй като Лефкада ни е толкова дълбоко в сърцата, не можем да пропуснем и да не споделим! А ни е любима, защото си има от всичко – безлюдни плажове, такива малки, че корабища и лодки не винаги ги достигат. Има си местенца с чудни кръчмички, не шумни и досадни, а от тези айляшките. Ама има узо! И храната, леле леле! Освен дзадзики, гръцката кухня предлага още поне пет уникални разядки. А знаете ли, че страхотният вкус на гръцката мусака идва не само от патладжана, ами от това, че се слага канела!? И освен това, има причина да се казва „тиквички по гръцки“. Не пропускаме калмарите и прясната риба нарочно… те просто са някак неблагодарно приети за даденост там… Отплеснахме се!

Та Лефкада си има от всичко, има си и острови – приятели, до които също стигаме! Нали все пак всичко, което си хапваме трябва да получи физическа подкрепа за изгаряне. Ние сме спортисти хора! 🤩 Лефкада си има, но едно от най-хубавите неща са приятелите, с които я разглеждате.

Ето как Димитър Табаков видя приказното кътче (и неговите рошави обитатели). С благодарност към Митко и неговите обективи, споделяме и с вас, дано усетите истинската емоция!

И на път към Порто Кацики… така известно, така голямо, така величествено, така синьо!

Не можем да скрием възхищението и уважението си към морето. Свободата, безкрайността и спокойствието, които то ни носи са трудни за описване, но Митко все пак е успял да улови частичка от тях.

Друго си е да си имаш лодка и да стигаш до подобни местенца. Е, вярно, малко по-малки са скалите от тези на Порто Кацики, ама пък заливчето е само наше, а водата кристално бистра и многостранно синя!

Не можем да не минем и през „малката Италия“ или иначе казано градът Лефкас. Китни таверни, малки вити улички и цветни постройки, чаровни посвоему. Сладоледа и дзадзикито няма да ги споменаваме… опс!

И рошавите обитатели – отдаваме им чест!

Коментари

Вашият коментар