3 дни
Брой дни
Начинаещ
Трудност
Халкидики
Местоположение
7+
Възраст
Есен, Пролет
Сезон

 

Дати
Продължителност 3 дни
Ниво на трудност Начинаещи
Настаняване Къмпинг
Брой участници до 16 души
Цената включва
Двуместен каяк Палатка, спален чувал и шалте
Гребло Водач
Спасителна жилетка
Шприцка

Специално

  •  Деца от 7 до 16 год. – 20 %
1

Ден 1: Пътуване

В късния петъчен следобед се събираме на площад „Руски паметник“, в град София (локалното платно посока Княжево), в 17:00 ч. Очаква ни около 5-часов преход до п-в Халкидики, Амулиани, от където започва нашето пътешествие към тайнствения полуостров Атон. Късно вечерта пристигаме в къмпинг, разположен на брега на морето. Разпъваме лагера и се отдаваме на заслужена почивка.
2

Ден 2: На приключение из дивите плажове

След закуска, правим кратък инструктаж относно спецификата на плаването с морски каяк и се впускаме в очарованието да се придвижваш с каяк. Без моторни звуци, без шумове – само ти, лодката и някой друг делфин…

Ще посетим остров с козички и друг с бар на плажа. Островите Пена и Дрения са силно набраздени, с всечени пясъчни плажове, на които е истинско удоволствие да отпочинеш за малко… или за много J А по-късно през деня, ако сме прегладнели, до пристанището на Амулиани, ни очакват морски дарове, сувлакита, дзадзикита и любимото ни – леко трапчиво сладко от зелени смукини!

Привечер се завръщаме в къмпинга, където ще отморим и ще се наслаждаваме на залеза.

Активно гребане: 4-5 часа

3

Ден 3: Отпътуване

През този ден ще посетим градчето Уранополи, което е последното преди да се навлезе в Атонската света обител, където могат да влизат само мъже. В ранния следобед отпътуваме към София.

Ниво на трудност: НАЧИНАЕЩИ
В каяк приключението могат да се включат и хора, които нямат опит в плаването с каяци. Препоръчително е да имате минимална обща физическа подготовка.

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Отзиви за приключението

5.00 базирано на 1 отзив
август 21, 2015

Страхотено изживяване и незабравими емоции! Искам да благодаря на екипа за невероятното приключение.Бяхте страхотни!Всички бяхме страхотни!Всеки един ден беше вълнуващ,интересен и с нещо винаги специален и различен.
Благодаря! Рядко могат да се видят толкова усмихнати и позитивно настроени хора на едно място. Огромно Благодаря!!!

Остави мнение

Оценка