7 дни
Брой дни
Начинаещ
Трудност
остров Лефкада
Местоположение
7+
Възраст
Есен, Лято, Пролет
Сезон

Едноседмичен каяк трип около о-в Лефкада, Йонийско море.

Дати
Продължителност 7 дни
Ниво на трудност Начинаещи
Настаняване Къмпинг
Брой участници до 16 души
Цената включва
Двуместен каяк Палатка, спален чувал и шалте
Гребло Водач
Спасителна жилетка
Шприцка

Специално

  • Групи над 6 души – 10 % отстъпка
1

Ден 1: Пътуването

Събираме се на площад „Руски паметник“, в град София (локалното платно посока Княжево), в 06:00 ч. Очаква ни 9-часов преход до о-в Лефкада. Късния следобед  пристигаме в къмпинга и след чаша кафе или тонизиращо узо, разпъваме палатките си.
2

Ден 2: На приключение

За да изживеете този ден най-пълноценно и приятно, Ви предлагаме няколко различни възможности.

Първият вариант е да се качим на ферибот, с който ще стигнем до островите Итака и Кефалония. Там ще посетим типични гръцки селца, ще опитаме домашно приготвени местни ястия, и ще се потопим в безвремието на заобикалящото ни Йонийско море. Времетраенето на трипчето е около 6-7 часа.

Вторият вариант е да си наемем скутерчета/автомобили/ATV и да се отправим към един от десетте най-красиви и живописни плажове в света – Порто Кацики. Пътят до там криволичи из уличките на малки селца и махали, минава покрай множество исторически забележителности, изкачва ни до повече от 1000 мнв., от където се откриват уникални гледки към островите Меганиси, Итака и Кефалония.

Без значение кой от вариантите изберете, удовлетворението в края на деня със сигурност ще е достатъчно запомнящо се дълго време след приключението. Поизморени се отдаваме на вкусни изкушения в кръчмата на къмпинга, където калмарите и узото никога не свършват.

3

Ден 3: Денят на дивите плажове.

Закусваме, взимаме си и по нещо за хапване за през деня и се отправяме с каяците по тюркоазено-мастиленото море към две уникални пещери, които през Втората световна война са използвани от флота за укриване на малки подводници и кораби. През целия ден ще се наслаждаваме на красиви скални образувания и ще отмаряме на девствени плажове. Активно гребане: 4-5 часа
4

Ден 4: Скорпио, Скорпиди, Мадури и Нидри… всичко в едно.

През днешният ден ще имаме възможността да посетим един от най-известните гръцки архипелази /Скорпиди/, с още по-известния остров Скорпио. До скоро островът беше собственост на фамилията Онасис, но в момента е стопанисван от руски петролен магнат. Излизането на острова е забранено и е строго охраняван, както по суша, така й по вода. Не е пропоръчително излизането на него. За щастие в архипелага има и други по-малки, но също изключително красиви острови. Впечатляват с разнообразните си дълбоко всечени заливи и малки пещерни образувания.

В ранния следобяд, според настроението на групата, може да акустираме на плажът в Нидри, където ни очакват множество крайбрежни заведения с привлекателни сладки изкушения. Тези, които не желаят да се впуснат в хранителната вакханалия, може да се отдадат на блаженна почивка под някоя палма на плажа.

След плажно-крайбрежните забавления се отправяме отново към къмпинга.

Активно гребане: 4-5 часа

5

Ден 5: Денят на малките-големи значими неща

Плавайки в задния двор на Омир, на един хвърлей от о-в Итака, се насочваме към о-в Меганиси и по-точно, към малкото градче Спартохори. Ще достигнем до пристанище с името Порто Спилиа, където оставяме каяците и се отправяме към селцето, намиращо се в най-високата част на острова. Озоваваме се на една огромна каменна тераса, която преди четири века е била част от защитата на острова срещу пиратите. От там се разкрива епично-лирична гледка към архипелага Скорпиди и о-в Скорпио. Вече век той е собственост на фамилията Онасис, една от най-богатите фамилии в света, но през последните години не е посещаван от тях.
Имаме достатъчно време до залез слънце, така че тези, които искат да вземат сувенир за някой близък или пък да поглезят себе си с бутилка автентично вино от региона, което по-късно да изпият с любимия, могат да се разходят по уличките на градчето.
Привечер, приятно изморени и удовлетворени от изминалия ден, ще хапнем в таверна в курортното градче Нидри, където кристалното узо и маслините не свършват, а най-вкусните сувлаки и кацики са готови за сервиване
Активно гребане: 4-5 часа
6

Ден 6: Културно-масови мероприятия

Тези от вас, които искат да се отдадат на лежерно плажно мързелуване, могат да го направят на плажната ивица в залива на къмпинга ни, с останалите, пожелание, може да организираме посещение на град Лефкас, който е столицата на остров Лефкада. Градът има стара и нова част, като в старата част могат да се открият прилики с Италия и по-специално Венеция, поради факта че в близкото минало остров Лефкада е бил Венецианко колония.
7

Ден 7: Отпътуване

Ниво на трудност: НАЧИНАЕЩИ
В каяк приключението могат да се включат и хора, които нямат опит в плаването с каяци. Препоръчително е да имате минимална обща физическа подготовка.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Отзиви за приключението

5.00 базирано на 3 отзива
август 21, 2015

Беше едно прекрасно изживяване… Благодаря за чудесната организация и местата, които посетихме! Препоръчвам на всеки, който не го е направил да опита, защото изживяването наистина си заслужава – многоооо вода и усещане, че си част от безкрая. А на дамите фенове на “all inclusive” хотелите, повярвайте че няма нищо по-хубаво от това да спиш в палатка под открито небе 🙂
Lefkada,Greece

юли 15, 2020

За пръв път посещавам тези места и мога само да кажа, че беше страхотно. Невероятни диви плажове, много вода, слънце и неописуеми гледки. Благодаря на Wild Fun Adventure Club за перфектната организация и по-специално на нашият водач Ачо, благодарение на когото посетих едни от най-красивите кътчета в Йонийско море. Живописните заливчета ще останат завинаги в сърцето ми.

май 14, 2021

Чудесно преживяване! Благодарности към Боби, че ни показаха красиви места на Лефкада, Кефалония и околни острови.

Остави мнение

Оценка