7 дни
Брой дни
Начинаещ
Трудност
остров Кефалония
Местоположение
7+
Възраст
Есен, Лято, Пролет
Сезон

Лежерен едноседмичен трип около о. Кефалония, Йонийско море
.

Дати
Продължителност 7 дни
Ниво на трудност Начинаещи
Настаняване Къмпинг
Брой участници до 16 души
Цената включва
Двуместен каяк Палатка, спален чувал и шалте
Гребло Водач
Спасителна жилетка
Шприцка

Специално

  •  Групи над 6 души – 10 % отстъпка
1

Ден 1: Пътуването

Събираме се на паркинга на Caravan Park Sofia (ул. Брянска Гора 2), в град София, в 6:00 ч. Очаква ни 10-часов преход до о-в Кефалония. Привечер пристигаме в къмпинга и след чаша кафе или тонизиращо узо, разпъваме палатките си.
2

Ден 2: Мелисани – пещерата на нимфите...

Днес ще си направим една пешеходна резходка по брега на залива Сами, като ще посетим подземното езеро Мелисани, познато още като пещерата на нимфите. Това е и най-популярната местна забележителност, без която няма как да си стигнал до Кефалония и да не видиш. Легендата разказва, че тук е било лобното място на нимфата Мелисани, която се удавила в езерото, след като Бога на пещерите и фолклора Пан /Богът козел, съпровождащ нимфите в митологията/, не отговорил на любовта й. Гръцка любовна драма и трагедия… На връщане, може да хапнем в чудна таверна на границата между сладководното езеро Мелисани и соленото море.

3

Ден 3: Как зеленото и синьото изпадат в симбиоза

Днешният ден ни очаква лежерно йога-каякарстване до плаж Антисамос. В околностите му са заснети кадри от холивудският филм „Captain Corelli’s Mandolin”, a на върха на хълма е разположен манастирът Агрилион, който си заслужава да се посети.  Плаването ни до плажът ще е съпроводено със спиращи дъха гледки на малки, недостъпни от сушата заливчета. Ще видим как наситената зелена растителност, спускаща се от високите хълмове, се слива с тюркоазените морски води. За любителите на шнорхелинга има страхотни места за гмуркане, където се виждат много от морските обитатели, а при късмет може да срещнем и огромните костенурки Карета-Карета. Плажът разполага с бийч  барове и места за хапване, а зад него има страхотна маслинова горичка, в която изморените могат да дремнат. Активното гребане за деня е 3-4 часа.
4

Ден 4: Малкото, старомодно рибарско селце – Агиа Ефемия

Днес ще имаме възможността да посетим с каяците малкото рибарско селце Агиа Ефемия. То е обградено с планини от север, запад и юг, разположено в живописната долина Пиларос. Малката яхтена марина, сгушена в затворения залив е обградена с множество уютни таверни. При подходящи метеорологични условия и в зависимост от тонуса на групата, може да посетим невероятен див плаж, с което да удължим времето за гребане с около 2 часа. След като обядваме някъде в района, по обратния път към къмпинга, ще спрем на малък плаж. Там може да поплуваме или пък да пием по един коктейл с узо J Привечер се завръщаме в къмпинга. Активно гребане: 4-6 часа
5

Ден 5: West coast bro… дивите западни плажове или гръцкото Портофино.

През днешния ден имаме две опции в зависимост от възможностите за гребане на групата и от метеорологичните условия. И в двата случая отправната ни точка е плаж Миртос – най-известният от Кефалонийските плажове.

Първата е за тези от вас, които предпочитат повече гребането и диви плажове. При добри метеорологични условия ще обиколим големия залив Миртос, като крайната ни точка ще е плаж Фтери. Едно страхотно кътче, което ще ни даде възмоножст да се насладим на спокойствието на морската шир, ще се гмуркаме, ще влизаме в малки пещери и подмоли или просто ще лежим на малките бели камъчета. Привечер се връщаме в началната точка, плаж Миртос, товарим каяците и прибираме в къмпинга. Активното гребане за този вариант е 5-6 часа.

Втората възможност е да посетим градчето Асос. Гребането е по-кратко, но пък тук ще имаме възможността да посетим Венециански замък, да се насладим на тесните калдаръмени улички и скритото в полите на планината пристанище. Малкото Портофино или Асос, който ни заплени от пръв поглед, а сигурни сме че ще градбне и вас.

6

Ден 6: Аргостоли - столицата, плажове или на кой каквото му душа иска.

За днешния ден предлагаме посещение на столицата на Кефалония – Аргостоли. Едно местенце заслужаващо вниманието ни. В  близост до къмпинга ни има рент-а-кар, от където може да наемем коли или скутерчета, с които да прекосим билото на планината по живописен път и да достигнем Аргостоли. Всеки ще има свободно време да обиколи централна част на града, рибарското пристанище, където много често се срещат костенурките Карета-Карета. Ще хапнем вкусни морски деликатеси, ще вземем по някой друг сувенир и привечер се връщаме към къмпинга.
7

Ден 7: Отпътуване

 

Ниво на трудност: НАЧИНАЕЩИ
В каяк приключението могат да се включат и хора, които нямат опит в плаването с каяци. Препоръчително е да имате минимална обща физическа подготовка.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Отзиви за приключението

5.00 базирано на 2 отзива
януари 14, 2020

Екскурзия с каяк, която ни отведе до един от най-красивите острови в Йонийско море и стигнахме по вода до плажовете Миртос и Антисамос. Гребахме покрай средновековни охранителни кули и посетихме венецианската крепост в Асос. А в ден с бурен вятър се качихме до върха на острова на над 1600 метра. Всичко това допълнено със страхотна гръцка храна и кристално узо.

януари 14, 2020

След това невероятно приключение, нищо вече не е същото! С истински ентусиазъм и вълнение благодаря на екипа на Wildfun club за тази уникална екскурзия, която ми позволи да преоткрия себе си в компанията на прекрасни хора, много забавление, изцяло в прегръдките на Йонийско море и пленителната природа на о-в Кефалония. Авантюристичният дух в мен присъстваше и гореше непрестанно, стиснала здраво греблото, нетърпеливо очакваща следващата красота, която ще се разкрие пред очите ми!

Остави мнение

Оценка