4 дни
Брой дни
Начинаещ
Трудност
полуостров Ситония
Местоположение
7+
Възраст
Есен, Лято, Пролет
Сезон

Каяк приключение около остров Диапорос, Халкидики

Дати
Продължителност 3 дни
Ниво на трудност Начинаещи
Настаняване Къмпинг
Брой участници до 16 души
Цената включва
Двуместен каяк Палатка, спален чувал и шалте
Гребло Водач
Спасителна жилетка
Шприцка

Специално

  • Деца от 7 до 16 год. – 20 %
1

Ден 1:

В 8:00 ч. тръгваме от „Караван парк София“ (ул. Брянска гора 2), в град София. Очаква ни около 5-часов преход до Диапорос, п-в Халкидики, от където започва нашето пътешествие към земята на Боговете. Малко след обяд пристигаме в къпминг на брега на морето, в близост до курорта Вурувуру. Настаняваме се, разпределяме екипажите и се отдаваме на заслужена почивка, без да мислим за проблемите си, наслаждавайки се на обкръжаващата ни обстановка и хубавата компания. За най-нетърпеливите каякари, в късния следобяд има възможност да направим кратко гребане до близкия залив.
2

Ден 2:

Отпочинали и заредени с енергия, изпиваме първите си кафета, закусваме и се отправяме към плажа, където ще проведем кратък инструктаж относно морското плаване с каяци. От тук се отправяме в обиколка на о-в Диапорос, който е известен със своите девствени пясъчни плажове и кристално чисти води. През деня ще спираме по лагуните, в които можете да се гмуркате (с или без маски и шнорхели). Заобиколили острова, привечер се завръщаме в къмпинга.

За деня предвиждаме храна и напитки, които взимаме със себе си в каяците.

3

Ден 3:

Гребем с каяците в посока към малкото пристанище Ормос Панагиас и обратно. По пътя ще спираме в малките заливчета, а в зависимост от времето, за което се справим, може да направим обяд в курортното градче Никити. Късния следобяд отпътуваме към София.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Отзиви за приключението

Все още няма оставени отзиви.

Остави мнение

Оценка