4 дни
Брой дни
Начинаещ
Трудност
остров Лефкада
Местоположение
7+
Възраст
Есен, Лято, Пролет
Сезон

 

Дати
Продължителност 4 дни + нощен преход
Ниво на трудност Начинаещи
Настаняване Къмпинг
Брой участници до 40 души
Цената включва
Двуместен каяк Палатка, спален чувал и шалте
Гребло Водач
Спасителна жилетка
Шприцка

 

Специално

  •  Деца от 7 до 16 год. – 20 %
1

Ден 1: На приключение

Събираме се на площад „Руски паметник“, в град София (локалното платно посока Княжево), в 22:00 ч.. Очаква ни 9-часов нощен преход до о-в Лефкада. Рано сутринта пристигаме в къмпинга и след чаша кафе или тонизиращо узо, разпъваме палатките си.

За да изживеете този ден най-пълноценно и приятно, Ви предлагаме няколко различни възможности.

Първият вариант е да се качим на ферибот, с който ще стигнем от о-в Лефкада до островите Итака и Кефалония. Там ще посетим типични гръцки селца, ще опитаме домашно приготвени местни ястия, и ще се потопим в безвремието на заобикалящото ни Йонийско море. Времетраенето на трипчето е около 6-7 часа.

Вторият вариант е да си наемем скутерчета/автомобили/ATV и да се отправим към един от десетте най-красиви и живописни плажове в света – Порто Кацики. Пътят до там криволичи из уличките на малки селца и махали, минава покрай множество исторически забележителности, изкачва ни до повече от 1000 мнв., от където се откриват уникални гледки към островите Меганиси, Итака и Кефалония.

Без значение кой от вариантите изберете, удовлетворението в края на деня със сигурност ще е достатъчно запомнящо се дълго време след приключението. Поизморени се отдаваме на вкусни изкушения в кръчмата на къмпинга, където калмарите и узото никога не свършват.

2

Ден 2: Денят на дивите плажове.

Закусваме, взимаме си и по нещо за хапване за през деня и се отправяме с каяците по тюркоазено-мастиленото море към две уникални пещери, които през Втората световна война са използвани от флота за укриване на малки подводници и кораби. През целия ден ще се наслаждаваме на красиви скални образувания и ще отмаряме на девствени плажове. Активно гребане: 4-5 часа
3

Ден 3: Денят на малките-големи значими неща.

Плавайки в задния двор на Омир, на един хвърлей от о-в Итака, се насочваме към о-в Меганиси и по-точно, към малкото градче Спартохори. Ще достигнем до пристанище с името Порто Спилиа, където оставяме каяците и се отправяме към селцето, намиращо се в най-високата част на острова. Озоваваме се на една огромна каменна тераса, която преди четири века е била част от защитата на острова срещу пиратите. От там се разкрива епично-лирична гледка към архипелага Скорпиди и о-в Скорпио. Вече век той е собственост на фамилията Онасис, една от най-богатите фамилии в света, но през последните години не е посещаван от тях. Имаме достатъчно време до залез слънце, така че тези, които искат да вземат сувенир за някой близък или пък да поглезят себе си с бутилка автентично вино от региона, което по-късно да изпият с любимия, могат да се разходят по уличките на градчето. Привечер, приятно изморени и удовлетворени от изминалия ден, ще хапнем в таверна в курортното градче Нидри, където кристалното узо и маслините не свършват, а най-вкусните сувлаки и кацики са готови за сервиване Активно гребане: 4-5 часа
4

Ден 4: Отпътуване

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Отзиви за приключението

5.00 базирано на 1 отзив
февруари 8, 2020

Едни от най-приятно прекарани те слънчеви дни!
Съчетание от гребане в тюркоазените води на Йонийско море, уникални плажове и проверени местенце за хапване и пийване в компанията на свежи хора които бързо се превръщат в близки приятели 🙂
Определен препоръчвам, а аз с радост бих повторил при първа възможност!

Остави мнение

Оценка