4 дни
Брой дни
Начинаещ
Трудност
язовир Кърджали
Местоположение
12+
Възраст
Пролет
Сезон

Каяк уикенд на язовир Кърджали

Дати
Продължителност  уикенд
Ниво на трудност Начинаещи
Настаняване
Брой участници до 16 души
Цената включва
Двуместен каяк
Гребло Водач
Спасителна жилетка
Шприцка

 

1

Ден 1:

В късния петъчен следобед (17.00 часа) се събираме на паркинга пред магазин “МЕТРО”,  на бул. Цариградско шосе, в град София. Очаква ни около 3-часов преход до с. Енчец, намиращо се на брега на яз. Кърджали. Вечерта се настаняваме в къща за гости или хотел и се отдаваме на сладки приказки и вкусни местни гозби.

2

Ден 2:

Закусваме по традиция пържени филийки, мекички или домашно кисело мляко с боровинки и се приготвяме за предстоящото ни каяк приключение из криволичещия язовир Кърджали. За деня предвиждаме храна и напитки, които взимаме със себе си в каяците. Очаква ни среща с причудливи скални образувания, които река Арда е ваяла през годините. Ще плаваме из тесните меандри на язовира, а в края на деня ни очакват вкусните гозбички на домакините ни.
3

Ден 3:

През този ден посоката ни е стената на яз. Кърджали, като ще обикаляме из малки, тесни, дълбоко всечени в скалите заливчета. В някои от тях може да се видят красиви водопадчета с височина 7-10 м. (ако реките в района са пълноводни). Ще посетим залива на влюбените, а там… знае ли човек. По обед спираме на плаващите понтонни заведения. Прясната риба там и пърленките са приготвени сякаш от Боговете. След хранително-питателната оргия се отправяме обратно към реалността. Следваща спирка София.

Ниво на трудност: НАЧИНАЕЩИ
В каяк приключението могат да се включат и хора, които няма опит в плаването с каяци. Препоръчително е да имате обща физическа подготовка.

[/timeline_item]

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Отзиви за приключението

Все още няма оставени отзиви.

Остави мнение

Оценка