3 дни
Брой дни
Начинаещ
Трудност
яз. Голям Беглик
Местоположение
12+
Възраст
Пролет
Сезон

Каяк уикенд на язовир Голям Беглик

Дати
Продължителност 3 дни /уикенд/
Ниво на трудност Начинаещи
Настаняване Диво къмпингуване
Брой участници до 16 души
Цената включва
Двуместен каяк Палатка, шалте, спален чувал
Гребло
Спасителна жилетка Водач
Шприцка

 

Специално

  • Деца от 7 до 16 год. – 20 %
1

Ден 1:

В късния петъчен следобед (18.00 часа) се събираме на метро станция до магазин МЕТРО, на бул. „Цариградско шосе“ в посока излизане от София. Очаква ни около 3-часов преход до яз. Голям Беглик, намиращ се в сърцето на Западни Родопи. На брега на язовира си разпъваме бивака и се отдаване на заслужена почивка .

2

Ден 2:

След дългата нощ, някой ще станат по-рано, други по-късно, а трети може дори да не са си лягали. Отпиваме по чаша чай или кафе, провеждаме си кратък инструктаж и отиваме да погребем около малкото островче в средата на язовира. Там ще си направим малък обеден пикник, след което някои могат да подремнат по час на око и после да се завърнем към нашите малки гарсониерки в бивака. Вечерта ще се насладим на невероятни животински симфонии и похъркването на по-изморените.
3

Ден 3:

През този ден посоката ни е стената на яз. Голям Беглик, като ще обикаляме покрай о-в Голям Близнак. Около обяд се завръщаме при бивака, товарим екипировката и се отправяме към героичния гр. Батак. Там можем да посетим църквата-костница „Света Неделя“, превърнала се в символ на борбите за насионална свобода в края на XIX век. След посещението ни в Батак се завръщаме в София.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Отзиви за приключението

Все още няма оставени отзиви.

Остави мнение

Оценка